• Hodina literatúry v knižnici

          • 20.9.2022 sme s našimi piatakmi a 6.B triedou zažili netradičné vyučovanie. Hodinu literatúry sme si „zažili“ priamo  v Hornonitrianskej knižnici v Prievidzi. Učivo  z literatúry o knižniciach, ich fungovaní, histórii a rôznych zaujímavostiach sme počuli z úst tej najpovolanejšej osoby, pani knihovníčky – Mgr. Mirky Melicherčíkovej. Okrem základných informácií sme spoznali aj zopár NAJ... najmenšiu knihu, najťažšiu knihu, najväčšiu knihu, najstaršiu knihu, ktorú v knižnici majú. Zaujímavá tiež bola kniha, ktorú sme si mohli vyskúšať aj sami „čítať“ hmatom – kuchársku knihu pre nevidiacich v Brailovom písme. Knižnicu sme spoznávali aj plnením úloh, ktoré naše deti zvládli na 1, stačilo mať dobrú pamäť, trošku počítačové zručnosti a vedieť abecedu 😊 Ďalej sme mohli nahliadnuť do oddelenia pre dospelých čitateľov, v labyrinte políc plných kníh sa nám veľmi páčilo. Poslednou zastávkou bolo oddelenie pre deti a mládež, kde si každý našiel knihu, ktorá mu bola srdcu blízka a prekvapením pre deti bola tipovacia súťaž – tipnite si koľko...

            Sme radi, že sme mali takúto možnosť – preniesť vyučovanie priamo na miesto, ktorého sa týka. Našim žiakom patrí pochvala za aktívnu prácu a vzorné správanie.

            https://www.facebook.com/hornonitrianska.prievidzi/posts/pfbid036BnFhXysJ8aj9hFDadmzHSNKtQGiBDJHuZQVTmn9QBRgYQEKmiTjh5y8BaaNAPXxl

            Mgr. Ivana Košovská, Mgr. S. Korenačková, Mgr. M. Bridová

          • "Večerný beh Partizánske"

          • Naša žiačka Emmka Néčová z V. A dosiahla krásny úspech v pretekoch – „Večerný beh Partizánske“, ktorý sa konal 10.9.2022 a bol organizovaný atletickým oddielom mesta Partizánske. V konkurencii 20 bežcov skončila vo svojej kategórii ( 500m ) na 1.mieste.

            Emmke blahoželáme a prajeme veľa ďalších športových úspechov.    Mgr. Boris Marhevka 

          • Oznam

          • E- škola Prievidza oznamuje žiakom tanečného odboru, že vyučovanie pokračuje s novou pani učiteľkou Andreou Tischler, ktorá preberá aj žiakov p. uč. K. Melušovej. Prihlásiť sa môžete do 15. 9. 2022 na tel. čísle 0908/062 605. Prihlášky si môžete vyzdvihnúť aj v riaditeľni základnej školy.

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/23
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/23

          • Milí žiaci!

             

            Srdečne Vás vítam na slávnostnom otvorení nového školského roka 2022/2023. Prázdniny boli naozaj krásne, slnečné. Verím, milí žiaci, že ste si ich   dostatočne užili a oddýchli a s chuťou sa môžeme  pustiť do práce.

            Už tradične, vždy na začiatku školského roka vítam nových žiakov.  Ako prvých chcem privítať našich najmenších žiačikov – prváčikov. Milí prváci, len pred malou chvíľou ste boli slávnostne prijatí  pánom starostom na OCU, ktorý Vám poprial všetko dobré  a povedal Vám, že ste už ozajstnými žiakmi  našej základnej školy. Tak teda vitajte v našej školskej rodine! Prajem Vám, nech sa vám v našej škole darí a veľa radosti z každého dňa. Nebojte sa, už čoskoro zistíte, že v škole je dobre, že tu máte svojich kamarátov a dobré pani učiteľky. Sľubujem Vám, že na konci školského roka budete vedieť všetci čítať, písať,  počítať, ale budete vedieť aj  všeličo nové, čo ste sa ešte v škôlke neučili. Je to tak milí prváci, ste už veľkí, ste už školáci. Čakajú Vás nové povinnosti. Začiatky sú pre každého ťažké, ale nemusíte sa báť. Vaša pani učiteľka, Mgr. Lívia Priekalová, vám  bude vo všetkom pomáhať.

            Chcem poprosiť aj Vás, milí  rodičia prvákov, aby ste boli nápomocní  nám učiteľom a pracovali so svojimi deťmi aj doma, hlavne v týchto ich začiatkoch. Prvý rok je pre dieťa veľmi náročný, lebo získava  návyky k plneniu povinností. A preto naša spolupráca je naozaj dôležitá. Verím, že  po vzájomnej spolupráci budeme  spokojní a hrdí, na to, aké máme šikovné deti.

             Ďalej vítam žiakov z Čerenian, ktorí prišli do 5. ročníka aj ostatných nových žiakov, ktorí prišli do iných ročníkov. Žiaci,  prejavte im priateľstvo a pomoc tak, ako sa to dostalo vám, keď ste sa vy stali žiakmi našej školy.

            Milí naši deviataci,  pred Vami stojí náročná úloha vybrať si povolanie, na ktoré sa budete pripravovať na strednej škole. Vo výbere školy Vám bude pomáhať a usmerňovať Vás naša výchovná poradkyňa Ing. Mirka Vanková.  Držím Vám vo všetkom palce, nech sa dostanete na školu, ktorú si vyberiete.

             Srdečne vítam medzi nami po MD pani učiteľku Mgr. Veroniku Bridovú. Verím, že sa už teší do práce. Veronika, nech sa Ti  darí a si spokojná. Všetko dobré prajem aj stálym mojim kolegom a kolegyniam a všetkým zamestnancom školy, nech Vás práca napĺňa, prinášala veľa radosti.

            Malé zmeny sú i v triednictve. V 5.A je triedny pán učiteľ Mgr. Boris Marhevka, v 5. B pán učiteľ  Mgr. Filip Dorník.

            V závere, milí žiaci,  želám Vám veľa úspechov, aby školský rok bol plný zaujímavých projektov, súťaží, hier, spoločenských a športových podujatí,  pestrý a veselý. Prajem všetkým veľa síl a energie do práce v novom školskom roku. 

                                                        PaedDr. Gabriela Ondrejová

          • Letná škola

          • Letná škola v Oslanoch otvorila svoje brány 15.8.2022. Prvý deň letnoškoláci zažili športový olympijský deň, ktorý sa niesol v duchu hesla : Hýb sa!....alebo na jeden deň olympionikom.. Pokračoval výletom za veľkým skautským dobrodružstvom do obce Radobica. Na jeden deň sme sa zahrali na skautov a naučili sme sa ako prežiť v prírode. Plnili sme rôzne zašifrované úlohy - hádanky. Naučili sme sa orientovať v prírode, vybudovať si prístrešok na prežitie. Zistili sme, aká je voda dôležitá, ako si nájsť potravu v lese, aký je oheň dobrý sluha, ale zlý pán. Popritom sme sa zahrali na lovcov prírody a nakoniec sme si dopriali aj zaslúžené osviežujúce občerstvenie... Ďalší deň si deti vyskúšali,  aké je to byť na jeden deň umelcom. Vlastnoručne si vyrobili ,,haluzákov“ z prírodného odpadového materiálu a zahrali si aj malé minidivadielko. Neskôr si vytvorili ,,letnoškolácke" medaily na pamiatku našej letnej školy. Najväčším zážitkom však bol výlet vláčikom do Partizánskeho na Hasičskú stanicu. Tam na nás čakal pestrý program plný neopakovateľných zážitkov....Naši letnoškoláci si mohli vyskúšať na vlastnej koži, aké je to byť naozajstným hasičom. Ďakujeme najmä veliteľovi Milanovi Bridovi za skvelý výklad a perfektný program. Na záver výletu nechýbalo ani spomínané prekvapenie- šťavnatá chutná pizza!!! Prvý týždeň letnej školy sme ukončili veľkolepou párty. Tento deň sa totiž niesol v znamení spevu, tanca, maľovania, tvorenia, improvizácie a hier . Vlastnoručne sme si pripravili osviežujúce limonády. Dievčatá sa na chvíľu zahrali na módne návrhárky, kaderníčky, stylistky a chlapci si zas vyskúšali aké je to byť porotcom na veľkolepej letnoškoláckej módnej párty....

             

            Zážitkové učenie pokračovalo aj ďalší týždeň, kedy prišli na rad chemické pokusy. Deti si vyrobili lízanky a farbili roztoky pomocou kapustných listov. Po výdatnom obede si vymaľovali svoje tričko s logom Letnej školy a deň sme ukončili športovými hrami. V utorok si   svoje zručnosti zdokonalili maľovaním  kľúčeniek a návratom do chemického laboratória. Letnoškoláci sa mohli pochváliť aj vlastnoručne vyrobenou plastelínou. V rámci poobednej siesty oddychovali pri výrobe náramkov, ktorými vzájomne obdarúvali seba aj pani učiteľky.

            V stredu sme  zvedavo očakávali stolárov z firmy JP Nábytok. S deťmi ochotne strávili dopoludnie v školských dielňach a boli im nápomocní pri výrobe drevených stolčekov. Stolček si pomaľovali podľa vlastnej fantázie. Popoludnie sa nieslo v duchu športových hier, maľovaním a kreslením plagátov v altánku.

            Ďalší deň nás naše túlavé topánky zaviedli na Ľubianku, kde  na nás čakal  pán poľovník. Porozprával zaujímavé príbehy o lese, prírode a zvieratách.  Zatiaľ  si druhá skupinka užívala jazdu na koňoch,  ich čistenie ba aj kŕmenie. Hladné brušká sme zasýtili voňavými špekáčikmi a schladili sme sa výbornými studenými nanukmi.  Odchádzali sme  unavení, no plní zážitkov. Deň sme ukončili na školskom dvore v chládku, hrou, kde sme si zdokonalili svoju finančnú gramotnosť.

             Posledný deň Letnej školy nás čakala beseda o včelách s ochutnávkou sladučkého medu a maľovanie na tvár. Deň sme ukončili krásnymi účesmi, ktoré nám prišli vyčariť milé tety kaderníčky. Tie sme za odmenu ponúkli vlastnoručne upečeným černicovým koláčom.

            Prežili sme nádherných 10 dní opakovania učiva, parádnych zážitkov, praktických skúseností a dobehli sme asi všetko to, čo sme potrebovali vidieť a zažiť "naživo" tak, aby si to aj naše deti okúsili a zapamätali... a hlavne vo veselej škole plnej smiechu a nenásilného učenia!

             Už sa tešíme sa na ďalšie pokračovanie  Letnej školy na budúci školský rok.

            Naše VEĽKÉ ĎAKUJEM patrí p. učiteľke  Ing. Obertovej, firme JP Nábytok, pánovi Danielovi Hudecovi, p. Renátke Mišovičovej, p. Štutikovej, Eme Lesíčkovej, Alexovi Skučkovi, Romanke Mišovičovej, Sofinke Štálnikovej, Evke Kováčovej a Lívii Kocúrovej. A ďakujeme aj Peťke Solárikovej, p.Monike Pinďurovej  a p.Ivetke Ťarchovej.

             

            Mgr. Martina Bridová, Zlatica Fruňová, Ing. Michaela Mihalovič, Bc. Katarína Struňáková

             

          • Oznam

          • RIADITEĽKA ZÁKLADNEJ ŠKOLY, ŠKOLSKÁ 56/9, 972 47 OSLANY OZNAMUJE,

             ŽE OTVORENIE ŠK. R. 2022/2023

            SA USKUTOČNÍ DŇA 5. SEPTEMBRA 2022 O 8:00 HOD. NA ŠKOLSKOM DVORE.

             PRVÁCI BUDÚ PRIJATÍ V OBRADNEJ SIENI OBECNÉHO ÚRADU O 7,30  HOD.

            STRAVA  BUDE POSKYTNUTÁ  OD 6. 9. 2022.

            ŠKOLSKÝ KLUB DETÍ  ZAČNE ČINNOSŤ  6. 9. 2022

            Prosíme rodičov o vyplnenie tlačiva o bezpríznakovosti /je možné aj cez edupage v časti VYHLÁSENIA/.

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_2022_23.pdf

          • LETNÁ ŠKOLA 2022​​​​​​​​​​​​​

          • Výzva „Letná škola 2022“ – vyhodnotenie


            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a  športu SR zverejnilo  vyhodnotenie výzvy  Letná škola 2022  
            ​​​​​​​na základe Memoranda o spolupráci s UNICEF

            Aj naša škola patrí medzi úspešných žiadateľov

            „Letná škola 2022“  bude organizovaná v termíne

            od 15. 08. – 26. 08. 2022 v čase o 08:00 do 15:00


          • Straty a nálezy

          • Milí rodičia a žiaci! Počas celého školského roka sa zhromaždilo veľké množstvo zabudnutého oblečenia. Nafotili sme ho pre Vás. Ak spoznáte svoje veci, príďte si ich prevziať počas pracovných dní v mesiaci júl v čase od 7:00 - 14:00. 

        • Slávnostné ukončenie školského roka
          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Posledný školský deň, posledné zvonenie... 30.júna sme na nádvorí školy slávnostne ukončili školský rok 2021/22. Pani riaditeľka poďakovala všetkým zamestnancom školy za celoročnú prácu, ocenila najúspešnejších žiakov  peknými cenami, ktoré sponzorsky financovalo Urbárske pozemkové spoločenstvo. Obecný úrad v Oslanoch venoval hodnotné knihy pre žiaka a žiačku roka. Všetkým popriala príjemné prázdniny a slnečné dovolenky. Stretneme sa opäť 5. septembra.

          • Oznam

          • Slávnostné ukončenie školského roka a oceňovanie žiakov sa uskutoční dňa 30 6. 2022 na školskom dvore o 8,00 hod. Po skončení si žiaci prevezmú vysvedčenia vo svojich triedach a pôjdu domov. 

          • Letná škola- august 2022

          • Doplňujúca informácia pre rodičov detí prihlásených do Letnej školy august 2022:

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejní zoznam škôl najneskôr 04.07.2022 a po tomto termíne by sme Vám definitívne potvrdili, či ZŠ Oslany je v tomto projekte úspešná a či sa Letná škola v auguste uskutoční.

            Ďakujeme za pochopenie.

             

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len „ministerstvo“) pripravuje výzvu na Letné školy 2022 na základe Memoranda o spolupráci s UNICEF. Momentálne prebiehajú vzájomné rokovania o rozpracovaní podpory a po ich ukončení zverejní ministerstvo vlastnú výzvu. Aby sa naša škola vedela pripraviť na organizáciu Letnej školy 2022 včas, zisťujeme predbežný záujem. Po schválení  výzvy MŠVVaŠ  SR  sa bude  Letná škola 2022   realizovať v nasledujúcich dvoch termínoch od 15.8.- 19.8.2022 a od 22.8. - 26.8.2022 v čase od 8:00 do 15:00 pre žiakov 1.- 4. ročníka.  Žiaci, ktorí sa jej zúčastnia, prežijú týždeň plný zážitkov, zábavy a poznávania, no zároveň sa hravou formou zdokonalia v školských výkonoch pomocou tematicky zameraných aktivít. Toto všetko sa bude diať v areáli školy, ale aj prostredníctvom výletov do blízkeho okolia. Obedy sú súčasťou letnej školy a budú zabezpečené v  školskej jedálni. Záujem o letnú školy vyjadrite prostredníctvom našej stánky (po prihlásení menom a heslom), v časti prihlasovanie. Ďakujeme.

             

          • Oznam pre žiakov, ktorí sa stravujú v školskej jedálni.

          • Vo štvrtok 30.6. 2022 sa obed v školskej jedálni bude podávať v čase od 11, 00 do 13,00 hod. Ak nemáte záujem o tento obed, je nutné ho odhlásiť cez edupage dnes (28.6. 2022) do 13,00 hod. Odhlásenie po tomto termíne nebude akceptované. Ďakujeme za pochopenie. 

        • Olympijský deň
          • Olympijský deň

          • Po dvojročnej prestávke sme na našej škole opäť usporiadali Olympijský deň. Niesol sa v duchu netradičných športových disciplín zmiešaných družstiev a športového zápolenia. Všetci súťažili FAIR-PLAY, za čo im patrí veľká pochvala. Najlepšie tri družstvá boli ocenené medailou a víťazným pohárom. Pre všetkých bola pripravená sladká odmena, ktorú sponzorsky daroval p. Jozef Mokráň. Radosť zo športu a hier si pozrite vo fotoalbume. 

          • Futbalový postup

          • Žiaci 8. A triedy, Nikolas Pisár a Martin Štálnik, sa môžu pochváliť pekným výsledkom v ich obľúbenom športe - futbale. Sú súčasťou tímu FK Iskra Nováky. Ich mužstvo postúpilo do 2. ligy. Srdečne gratulujeme. Ing. Obertová

        • Otvorené laboratórium
          • Otvorené laboratórium

          • Každoročne naši žiaci navštevujú otvorené laboratórium v SOŠ v Novákoch. Tento rok ich čakala aj prehliadka iných priestorov, ako sú laboratóriá. Mali možnosť vyskúšať si pohyb s robotickou rukou, naživo videli tlačenie na 3D tlačiarni a vyskúšali si obsluhu CNC strojov a sústruhov. V laboratóriu urobili zrážacie reakcie s rôznymi činidlami, pozreli pod mikroskopom časti hmyzu a nakoniec si vytvorili farebné obrázky jednoduchou chemickou reakciou. Ing. Andrea Obertová

        • Palacinková show 2022
          • Palacinková show 2022

          • Tamarku Obertovú a Emku Tomovú určite dobre poznáte. Možno ste ale netušili, že popri vynikajúcich študijných výsledkoch sa vedia obracať aj v kuchyni. O svojich kvalitách presvedčili celú odbornú porotu krajskej súťaže v príprave a podávaní palaciniek. Vybojovali si krásne 1.miesto.

          • Športová gymnastika

          • Naša žiačka 1.A Zuzka Struňáková sa umiestnila a peknom treťom mieste v športovej gymnastike okresného kola v Ludaniciach. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 56/9, Oslany
      • 0917/369 720 - riaditeľka školy 0917/369 721 - zástupkyňa riaditeľky školy 046/549 20 56 - ekonomický úsek 046/549 20 55 - školská jedáleň
      • Školská 56/9 Oslany Slovakia
      • vych.poradca@zsoslany.sk tel. 0915 72 10 22
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje