• Hodina literatúry v knižnici

          • 20.9.2022 sme s našimi piatakmi a 6.B triedou zažili netradičné vyučovanie. Hodinu literatúry sme si „zažili“ priamo  v Hornonitrianskej knižnici v Prievidzi. Učivo  z literatúry o knižniciach, ich fungovaní, histórii a rôznych zaujímavostiach sme počuli z úst tej najpovolanejšej osoby, pani knihovníčky – Mgr. Mirky Melicherčíkovej. Okrem základných informácií sme spoznali aj zopár NAJ... najmenšiu knihu, najťažšiu knihu, najväčšiu knihu, najstaršiu knihu, ktorú v knižnici majú. Zaujímavá tiež bola kniha, ktorú sme si mohli vyskúšať aj sami „čítať“ hmatom – kuchársku knihu pre nevidiacich v Brailovom písme. Knižnicu sme spoznávali aj plnením úloh, ktoré naše deti zvládli na 1, stačilo mať dobrú pamäť, trošku počítačové zručnosti a vedieť abecedu 😊 Ďalej sme mohli nahliadnuť do oddelenia pre dospelých čitateľov, v labyrinte políc plných kníh sa nám veľmi páčilo. Poslednou zastávkou bolo oddelenie pre deti a mládež, kde si každý našiel knihu, ktorá mu bola srdcu blízka a prekvapením pre deti bola tipovacia súťaž – tipnite si koľko...

            Sme radi, že sme mali takúto možnosť – preniesť vyučovanie priamo na miesto, ktorého sa týka. Našim žiakom patrí pochvala za aktívnu prácu a vzorné správanie.

            https://www.facebook.com/hornonitrianska.prievidzi/posts/pfbid036BnFhXysJ8aj9hFDadmzHSNKtQGiBDJHuZQVTmn9QBRgYQEKmiTjh5y8BaaNAPXxl

            Mgr. Ivana Košovská, Mgr. S. Korenačková, Mgr. M. Bridová

          • "Večerný beh Partizánske"

          • Naša žiačka Emmka Néčová z V. A dosiahla krásny úspech v pretekoch – „Večerný beh Partizánske“, ktorý sa konal 10.9.2022 a bol organizovaný atletickým oddielom mesta Partizánske. V konkurencii 20 bežcov skončila vo svojej kategórii ( 500m ) na 1.mieste.

            Emmke blahoželáme a prajeme veľa ďalších športových úspechov.    Mgr. Boris Marhevka 

          • Oznam

          • E- škola Prievidza oznamuje žiakom tanečného odboru, že vyučovanie pokračuje s novou pani učiteľkou Andreou Tischler, ktorá preberá aj žiakov p. uč. K. Melušovej. Prihlásiť sa môžete do 15. 9. 2022 na tel. čísle 0908/062 605. Prihlášky si môžete vyzdvihnúť aj v riaditeľni základnej školy.

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/23
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/23

          • Milí žiaci!

             

            Srdečne Vás vítam na slávnostnom otvorení nového školského roka 2022/2023. Prázdniny boli naozaj krásne, slnečné. Verím, milí žiaci, že ste si ich   dostatočne užili a oddýchli a s chuťou sa môžeme  pustiť do práce.

            Už tradične, vždy na začiatku školského roka vítam nových žiakov.  Ako prvých chcem privítať našich najmenších žiačikov – prváčikov. Milí prváci, len pred malou chvíľou ste boli slávnostne prijatí  pánom starostom na OCU, ktorý Vám poprial všetko dobré  a povedal Vám, že ste už ozajstnými žiakmi  našej základnej školy. Tak teda vitajte v našej školskej rodine! Prajem Vám, nech sa vám v našej škole darí a veľa radosti z každého dňa. Nebojte sa, už čoskoro zistíte, že v škole je dobre, že tu máte svojich kamarátov a dobré pani učiteľky. Sľubujem Vám, že na konci školského roka budete vedieť všetci čítať, písať,  počítať, ale budete vedieť aj  všeličo nové, čo ste sa ešte v škôlke neučili. Je to tak milí prváci, ste už veľkí, ste už školáci. Čakajú Vás nové povinnosti. Začiatky sú pre každého ťažké, ale nemusíte sa báť. Vaša pani učiteľka, Mgr. Lívia Priekalová, vám  bude vo všetkom pomáhať.

            Chcem poprosiť aj Vás, milí  rodičia prvákov, aby ste boli nápomocní  nám učiteľom a pracovali so svojimi deťmi aj doma, hlavne v týchto ich začiatkoch. Prvý rok je pre dieťa veľmi náročný, lebo získava  návyky k plneniu povinností. A preto naša spolupráca je naozaj dôležitá. Verím, že  po vzájomnej spolupráci budeme  spokojní a hrdí, na to, aké máme šikovné deti.

             Ďalej vítam žiakov z Čerenian, ktorí prišli do 5. ročníka aj ostatných nových žiakov, ktorí prišli do iných ročníkov. Žiaci,  prejavte im priateľstvo a pomoc tak, ako sa to dostalo vám, keď ste sa vy stali žiakmi našej školy.

            Milí naši deviataci,  pred Vami stojí náročná úloha vybrať si povolanie, na ktoré sa budete pripravovať na strednej škole. Vo výbere školy Vám bude pomáhať a usmerňovať Vás naša výchovná poradkyňa Ing. Mirka Vanková.  Držím Vám vo všetkom palce, nech sa dostanete na školu, ktorú si vyberiete.

             Srdečne vítam medzi nami po MD pani učiteľku Mgr. Veroniku Bridovú. Verím, že sa už teší do práce. Veronika, nech sa Ti  darí a si spokojná. Všetko dobré prajem aj stálym mojim kolegom a kolegyniam a všetkým zamestnancom školy, nech Vás práca napĺňa, prinášala veľa radosti.

            Malé zmeny sú i v triednictve. V 5.A je triedny pán učiteľ Mgr. Boris Marhevka, v 5. B pán učiteľ  Mgr. Filip Dorník.

            V závere, milí žiaci,  želám Vám veľa úspechov, aby školský rok bol plný zaujímavých projektov, súťaží, hier, spoločenských a športových podujatí,  pestrý a veselý. Prajem všetkým veľa síl a energie do práce v novom školskom roku. 

                                                        PaedDr. Gabriela Ondrejová

      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 56/9, Oslany
        • 0917/369 720 - riaditeľka školy 0917/369 721 - zástupkyňa riaditeľky školy 046/549 20 56 - ekonomický úsek 046/549 20 55 - školská jedáleň
        • Školská 56/9 Oslany Slovakia
        • vych.poradca@zsoslany.sk tel. 0915 72 10 22
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje