• Slávik - školské kolo

          • Školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska sa konalo 21. 4. 2023 za účasti desiatich súťažiacich v troch kategóriách. Žiaci veľmi dobre zvládli náročné piesne rôznych kultúrnych regiónov Slovenska. Víťazkami jednotlivých kategórií a zároveň postupujúcimi do okresného kola za našu školu sa stali : Alžbetka Ostrolucká, Sofia Ferejová,  Ella Novotková. Postupujúcimi za ZUŠ, ktorá pracuje na našej škole sa stali Tamara Valentová a Tamara Obertová. Srdečne blahoželáme ! Pochvalu za pekný spev si zaslúžia i Eliška Dudeková, Zuzana Repková, Júlia Bridová, Scarlett Petrovičová a Sofia Sluková.  Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a spríjemnenie piatkového popoludnia. Osobitne ďakujeme p. uč. Čiernej za klavírny sprievod, vyučujúcim za prípravu žiačok.  Prajeme všetkým veľa ďalších úspechov. 

                                                                                                    p.uč.  Preťová a Trlíková

          • Vyhodnotenie Dňa narcisov

          • Vo štvrtok 20.4.2023 sa naša základná škola aj obec Oslany zafarbili nažlto. Presvedčili sme sa, že sa aj v týchto ťažkých časoch dokážeme spojiť pre dobrú vec. Spolupatričnosť onkologickým pacientom sme vyjadrili pripnutím narcisu na odev.

            Medzi dobrovoľníkov, ktorí pomáhali zbierku organizovať, patrili aj naši ôsmaci. S pokladníčkami vyrazili najskôr do tried základnej školy a neskôr do obce, aby mali ľudia možnosť vhodiť finančný príspevok. Stretli sme sa len s pozitívnymi ohlasmi. Vyčarili sme ľuďom úsmev na tvári a vypočuli si slová podpory.

            Vďaka štedrosti každého, kto sa zapojil, sa nám podarilo vyzbierať krásnych 600,95 Euro. Ďakujeme.

            Ing. Miriam Vanková

             

          • Matematický klokan

          • Koncom marca sa 21 žiakov prvého stupňa  našej školy zúčastnilo 25. ročníka medzinárodnej súťaže Matematický klokan.

             14 druhákov, 5 tretiakov a 2 štvrtáci si zmerali svoje matematické sily pri riešení úloh  rôzneho typu. Na vypracovanie testov mali súťažiaci 60 minút, ktoré naplno využili.

            Predbežné výsledky a percentuálna úspešnosť žiakov boli zaslané všetkým zúčastneným školám koncom apríla. Rodičia a deti si ich môžu pozrieť po zadaní prideleného kódu, pod ktorým súťažili.

            Medzi najúspešnejších(nad 80%) sa zaradili títo žiaci:

            2.ročník: Eliška Dudeková                 4.ročník: Zuzana Repková

                           Filip Blaškovič

                           Rebeka Bridová

             

             V máji dostanú všetci súťažiaci diplom na pamiatku a úspešní riešitelia sa môžu tešiť aj na vecné ceny.

             Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom za zapojenie sa do súťaže a pani učiteľkám matematiky za motiváciu a podporu  svojich žiakov.

             

                                                                                           p. uč. Trlíková a Preťová

                

        • Podporme spoločne Deň narcisov 2023
          • Podporme spoločne Deň narcisov 2023

          • Na Slovensku je veľa zbierok, ktoré každý rok pomôžu ľuďom v ťažkej životnej situácii. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia.

            Deň narcisov sa koná vo štvrtok 20. apríla 2023Liga proti rakovine v tomto čase už tradične organizuje verejnoprospešnú zbierku na pomoc pacientom s týmto ochorením.

            Deti z našej základnej školy budú vo štvrtok zbierať dobrovoľný finančný príspevok a rozdávať narcisy. Pripnutím kvietku na odev vyjadríme solidaritu a spolupatričnosť ľuďom, ktorí bojujú s týmto zákerným ochorením.

            Za každý príspevok vopred ďakujeme.

            Ing. Miriam Vanková

          • Oznam o výsledku volieb

          • Dňa 17.4. 2023 sa uskutočnili voľby zástupcov rodičov do RADY ŠKOLY. Volieb sa zúčastnilo 52,68 % voličov, voľby sú právoplatné. Do RADY ŠKOLY boli zvolení nasledovní rodičia: Michaela Staňová, Jana Bridová, JUDr. Lucia Hudecová, Patrícia Kováčová. Ďakujeme všetkým za účasť!

             

          • Biblická olympiáda

          • Dňa 28. marca 2023 sa uskutočnilo okresné - dekanátne kolo Biblickej olympiády v Cirkevnej základnej škole Jána Krstiteľa v Partizánskom. Našu školu reprezentovali dvaja žiaci zo 7. B – Patrik Čmiko a Matej Poliak. Ich úlohou bolo preukázať vedomosti, ktoré nadobudli čítaním kníh Svätého písma – Starého a Nového zákona. Zvládnutím požadovaných úloh sa nakoniec umiestnili na druhom mieste. Srdečne blahoželáme! Mgr. Anna Smatanová

          • Voľby do Rady školy

          • Vážení rodičia, dňa 17. 4. 2023 sa uskutočnia voľby do Rady školy. Kandidáta na voleného člena rady školy môže po jeho súhlase navrhnúť ktorýkoľvek z voličov. (Voličom je rodič žiaka/žiačky školy). Preto Vás prosíme, aby ste Vaše návrhy na členov rady nahlásili triednym učiteľom do 13. 4. 2023 (štvrtok). Ďakujeme za spoluprácu.

        • IQ OLYMPIÁDA
          • IQ OLYMPIÁDA

          • IQ olympiáda je postupová súťaž určená pre žiakov 5. - 9. ročníka ZŠ. Táto súťaž nepreveruje len "naučené" vedomosti, ale najmä schopnosť logicky uvažovať. Dňa 17. 4. 2023 sa do tejto súťaže zapojilo aj  20 našich žiakov. Táto olympiáda je zameraná na vyhľadávanie intelektovo nadaných detí. Popasovali sa so sadou logicky zostavených úloh a precvičili si svoj mozog. Nad 12. ročníkom súťaže IQ olympiáda prevzala záštitu prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a Bratislavský samosprávny kraj. Organizátor súťaže je MENSA Slovensko. Všetkým zúčastneným držíme palce. Ing. Andrea Obertová

             

          • Dejepisný workshop

          • V stredu 12.4. 2023 sa  uskutočnil dejepisný workshop pre deviatakov s názvom "Školská slávnosť". Z Post Bellum prišli prednášať dvaja profesori o problematike 20. storočia. Interaktívnym, zážitkovým vyučovaním sa žiaci preniesli do dôb nie tak dávno minulých a na vlastnej koži si mohli vyskúšať zažiť obdobie iných režimov. Mgr. Júlia Smatanová

        • Chemická olympiáda
          • Chemická olympiáda

          • Dňa 30. marca 2023 sa uskutočnilo okresné kolo chemickej olympiády v Prievidzi. Našu školu reprezentovali dve žiačky z 9. A triedy - Lenka Hudecová a Emka Tomová. Ich úlohou bolo preukázať teoretické vedomosti v písomnom teste a v praktickej časti robili filtráciu a dekantáciu roztokov. Obe sú úspešné riešiteľky okresného kola. Srdečne blahoželáme! Ing. Andrea Obertová

          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • Dňa 31.marca 2023 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády z GEOGRAFIE. Našu školu reprezentovali dvaja žiaci 5.ročníka a dvaja žiaci 7.ročníka.

            Medzi úspešných riešiteľov aj s vynikajúcim umiestnením sa zaradili:

            V kategórií žiakov 5. ročníka Šimon Košovský z V.A spomedzi 40 súťažiacich obsadil 3.miesto

            V kategórií žiakov 7.ročníka Ľuboš Repka z VII.B spomedzi 50 súťažiacich obsadil 4.miestoJuraj Žiak zo VII. B  10.miesto.

            Ku krásnemu umiestneniu blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.   Mgr. Boris Marhevka

          • Vedecké krabice

          • Žiaci chemického krúžku sa zapojili do celoslovenskej súťaže pod názvom "VEDECKÉ KRABICE". Súťažiaci museli  využiť pomôcky z vedeckej krabice a  realizovať inovatívny pokus. Natočili video a spracovali metodický postup. Ich video postúpilo medzi finalistov do TOP 20. V najbližších dňoch im bude doručená ďalšia vedecká krabica a čaká ich bádanie, skúmanie a kreatívna práca. Ich video je v priloženom linku.

            Držíme im palce! Ing. Andrea Obertová

             

        • Pytagoriáda 2023 – okresné kolo
          • Pytagoriáda 2023 – okresné kolo

          • V dňoch 20. a 21. marca 2023 prebiehali okresné kolá Pytagoriády. Prvý deň súťažili naši mladší žiaci - tretiaci, štvrtáci a piataci, druhý deň šiestaci, siedmaci a ôsmaci.

            Medzi úspešných riešiteľov sa zaradili:

             

            Martin Kuba – III. A ( 13. miesto – pripravovala PaedDr. Daša Preťová )

             

            Šimon Košovský – V. A ( 11. - 13. miesto – pripravovala Mgr. Soňa Košianová )

             

            Daniel Barta – VI. B ( 12. miesto – pripravoval Mgr. Filip Dorník)

             

            Ľuboš Repka- VII. B ( 6.   7. miesto- pripravovala Mgr. Zuzana Schniererová)

             

            Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme.     Mgr. Soňa Košianová

          • IV. A na návšteve v knižnici

          •      Marec sa nám každoročne spája nielen s príchodom jari, ale aj s knihou, ktorej patrí práve  tento mesiac.

            Ako by to bolo, keby sme si knihy nepripomenuli práve v knižnici.

            Štvrtáci si už po druhýkrát v tomto školskom roku dohodli stretnutie s pani knihovníčkou v Obecnej knižnici v Oslanoch.

            Privítala ich ako starých známych, veď viacerí chodia pravidelne do knižnice počas celého školského roka.  V spoločnosti kníh strávili príjemné chvíle a spokojne odchádzali domov s ďalšími vypožičanými úlovkami.

             

                Jarná nálada pokračovala aj ďalší deň, keď si na výtvarnej výchove vyskúšali zaujímavú techniku zdobenia kraslíc. Kombinovali tradičnú slamu s papierom a vytvárali rôzne ľudové motívy. Kraslice si za odmenu odniesli domov, aby si mohli nimi vyzdobiť veľkonočný stôl.

             

            Mgr. Soňa Košianová a IV. A trieda

      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 56/9, Oslany
        • 0917/369 720 - riaditeľka školy 0917/369 721 - zástupkyňa riaditeľky školy 046/549 20 56 - ekonomický úsek 046/549 20 55 - školská jedáleň
        • Školská 56/9 Oslany Slovakia
        • vych.poradca@zsoslany.sk tel. 0915 72 10 22
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje