• Podporme spoločne Deň narcisov 2022

          • Na Slovensku je veľa zbierok, ktoré každý rok pomôžu ľuďom v ťažkej životnej situácii. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia.

            Deň narcisov sa koná vo štvrtok 28. apríla 2022Liga proti rakovine v tomto čase už tradične organizuje verejnoprospešnú zbierku na pomoc pacientom s týmto ochorením.

            Deti z našej základnej školy budú vo štvrtok zbierať dobrovoľný finančný príspevok a rozdávať narcisy. Pripnutím kvietku na odev vyjadríme solidaritu a spolupatričnosť ľuďom, ktorí bojujú s týmto zákerným ochorením.

            Za každý príspevok vopred ďakujeme.

            Ing. Miriam Vanková

          • Úprava "Babičkinej záhrady"

          • Počas dištančného vyučovania žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka zveľadili našu „Babičkinu záhradu“. Všetkým ďakujeme za aktívnu účasť a tešíme sa z krásneho výsledku, ktorý si môžete pozrieť na fotografiách. Ing. Obertová

          • Oznam

          • V dňoch 14. - 19. 4. 2022 (štvrtok-utorok) majú žiaci veľkonočné prázdniny. Po prázdninách 20. - 22. 4. 2022 (streda, štvrtok, piatok) sa budú žiaci II. - IX. ročníka vzdelávať dištančnou formou (podľa upraveného rozvrhu)  z dôvodu výmeny podlahovej krytiny na dolnej chodbe v hlavnej budove školy. Žiaci I. ročníka a triedy AU sa učia prezenčne podľa bežného rozvrhu. Ďakujeme za pochopenie.

          • Biblická olympiáda

          • Dňa 22.3.2022 sa konalo Okresné(dekanátne) kolo Biblickej olympiády, dištančnou formou. Našu školu reprezentovali žiačky Tamarka Obertová a Emka Tomová z 8.A a Veronika Turaková z 9.B, ktoré sa umiestnili na prvom mieste a zároveň postúpili do krajského kola. 

            Víťazkám srdečne blahoželáme a ďakujeme.

            Mgr. A. Smatanová

        • Výchovný koncert
          • Výchovný koncert

          • V stredu 13. apríla 2022 sa všetci žiaci našej školy zúčastnili hudobno-vzdelávacieho programu LABYRINT. Bol zameraný na nástrahy, s ktorými sa deti stretávajú. Prostredníctvom piesní a krátkych rozhovorov im boli priblížené témy ako rasizmus a šikanovanie, pozitíva aj negatíva internetu a chatovania, internetová zoznamka, sociálne siete a aj závislosti od automatov, počítačov a mobilných telefónov, cigariet, alkoholu a omamných látok.

            Ing. Andrea Obertová, koordinátor prevencie

             

        • Basketbal
          • Basketbal

          • Keď sa k radosti z hry a  pohybu pridá talent a umenie na daný šport, je to len bonus, ktorý poteší oko každého fanúšika. Dokázali to aj naši žiaci ôsmeho ročníka chlapcov a dievčat , ktorí si svoje sily zmerali v basketbalovom turnaji spolu s výberom učiteľského zboru. Kolektívy chlapcov 8.B , 8.A, výberu dievčat 8.ročníka a učiteľského zboru si zahrali systémom každý s každým počas hodín TSV.

            Najviac sa darilo chlapcom 8.B triedy, ktorí turnaj vyhrali pred družstvom učiteľov, chlapcami 8.A a výberom dievčat 8.ročníka. Všetky kolektívy si zaslúžia pochvalu za predvedené výkony  a za to, že celý turnaj sa hral v duchu Fair play.

            Cenu sympatie získalo družstvo dievčat 8.ročníka.

            Mgr. Boris Marhevka

        • Florbalový zápas
          • Florbalový zápas

          •  

            V utorok 12. apríla sme pre žiakov 3. a 4. A triedy pripravili florbalovy zápas, kedže na tento deň pripadol Medzinárodný deň florbalu. Naši florbalisti boli naozaj vyrovnaní súperi. V tento deň sme chceli deťom opäť priblížiť, aký skvelý môže byť šport, pripomenúť im radosť z pohybu s kamarátmi, zažiť spolu nadšenie, na aké sme pre covid takmer zabudli. Ing. Michaela Mihalovič

          • "Hokejová galaxia"

          • Naša žiačka Vanessa Eibenová sa môže pochváliť úspechom v tíme Slovenského zväzu ľadového hokeja. Získala titul: „Najlepšia obrankyňa turnaja“, „Najlepšia hráčka turnaja“ a rovnako jej tím vyhral 1. miesto v turnaji pod názvom „Hokejová galaxia“. Želáme jej  veľa ďalších úspechov. Ing. Andrea Obertová

          • Okresné kolo v Pytagoriáde

          •  

                 Žiaci našej školy opäť dokázali, že majú radi matematiku a mnohí sa úspešne popasovali s náročnými úlohami. Všetci, ktorí prešli školským kolom, sa dňa 29.3. 2022 posadili za počítače a usilovne počítali. Tu sú výsledky okresného kola.

             

            Za 3. ročník súťažili :  Lilly  Chalmovianska

                                                 Luigi  Hunka

                                                 Radoslav  Némethy

                                                 Zuzana  Repková

                                                 Filip  Hutár                                                                  Mgr. Soňa Šandriková

             

             

            Za 4. ročník súťažili :  Tamara Valentová  (4. B) -      úspešný riešiteľ           Mgr. Lívia Priekalová

                                               

                                                 Šimon Košovský  (4. A)     -   úspešný riešiteľ

                                                 Oliver Kollár        (4. A)    -    úspešný riešiteľ

                                                 Jakub Brida          (4. A)    -    úspešný riešiteľ

                                                 Emma Néčová      (4. A)   -     úspešný riešiteľ           Mgr. Soňa Košianová

             

             

            30. 3. 2022 prebehlo OK pre žiakov 2. stupňa:

             

            Za 6. ročník súťažili :  Ľuboš Repka       (6. B)  -       úspešný riešiteľ           

                                               Patrik Čmiko      (6. B)           Mgr. Zuzana Schniererová                                                                   

                                                Oliver Jánoška        (6. A)                                         

             Za 7. ročník súťažili:    Frederick Komžík   (7. B)

                                                 Vanesa Páleschová   (7. A)       Mgr. Filip Dorník                                                                                     

            Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme. 

             

            Mgr. Soňa Košianová

             

             

          • Jedinečná včela

          •   V utorok, 29. marca 2022, prijala pozvanie do 2. ročníka p. Janka Bridová  na besedu o včeličkách.

              Šikovná mamina našej malej druháčky Dominiky s nadšením porozprávala deťom o svojej práci okolo včeličiek. Pútavým spôsobom priblížila žiakom aspoň kúsok z nekonečnej práce včiel.

               A tak sa v triede zrazu zjavil úľ a iné veci, ktoré si priniesla p. Bridová. Naša pani poštárka sa za pár sekúnd premenila na včelára a pustila sa do práce ako usilovná včelička.

              A tak sa deti dozvedeli, čo je úľ, z čoho je vyrobený, ako je vo vnútri stavaný a čo všetko ostatné si v ňom včielky vybudujú samé. Žiaci pozorne počúvali a dozvedeli sa ešte, aké sú včely mimoriadne šikovné, aké sú disciplinované, ako majú všetko zorganizované, aké sú čistotné a udržujú poriadok. Kto tvorí včeliu rodinu, aké má kto úlohy, čo jedia včielky, ako sa vyliahnu, ako prežijú zimu, aké sú usilovné počas leta, ako sa dorozumievajú, ako voňajú, ako plačú, ako sa o seba starajú, ako čítajú noviny, ako si včelár označí matku kráľovnú, ako opeľujú rastlinky a veľa ďalších zaujímavosti zo života tohto unikátneho hmyzu na našej planéte.

                Z rozprávania p. Bridovej bolo cítiť, že má svoje včeličky rada a s láskou sa o ne stará. Svoje vedomosti odovzdáva aj svojej malej dcére.

              Ceníme si prácu takýchto ľudí, ako je p. Bridová, ktorí si uvedomujú dôležitosť včiel, ktorí venujú čas včielkam, starajú sa o úle, o včelstvá, a tak vďaka nim si môžeme dopriať medík a iné vzácne produkty včiel.

              Ďakujeme.                                                                                    Tr. uč. Mgr. Renáta Fábryová

      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 56/9, Oslany
        • 0917/369 720 - riaditeľka školy 0917/369 721 - zástupkyňa riaditeľky školy 046/549 20 56 - ekonomický úsek 046/549 20 55 - školská jedáleň
        • Školská 56/9 Oslany Slovakia
        • vych.poradca@zsoslany.sk tel. 0915 72 10 22
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje